Wisselende expositie

Raamwerk is een wisselende expositie gemaakt door makers van broedplaats Nieuwplaatz. Elk doek dat je ziet is gemaakt door kunstenaars, makers en ontwerpers.

Jaime Korbee

Jaime Korbee (1986) is fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij studeerde fotokunst aan de Sint-Lucas Academie in Gent. In zijn artistiek werk zet hij persoonlijke ervaringen en emoties om in ongrijpbare landschappen die je laten wegdromen naar een andere werkelijkheid. Daarnaast werkt Jaime als fotograaf in opdracht, waarbij hij fotoreportages en portretten maakt voor evenementen, bedrijven en artiesten.

Liane van Tol

Beeldend kunstenaar Liane van Tol (Leiden, 1973) werkt als schilder, keramist en beeldhouwer. Haar studies naar het menselijk lichaam resulteren in figuratieve sculpturen uit onder meer hout. Met haar schilderwerk richt ze zich met name op portretten. Dit werk is daar een voorbeeld van. Fans van Peaky Blinders zullen ongetwijfeld Thomas Shelby herkennen, een van de hoofdpersonages uit de dramaserie. Naast haar vrije werk, dat beschikbaar is voor zowel verkoop als verhuur, werkt Liane ook in opdracht.

Rik Speel

Als grafisch ontwerper is Rik Speel altijd bezig om met het juiste ontwerp de wereld een beetje mooier en gebruiksvriendelijker te maken. Hij zoekt continu naar kleuren en typografieën die verrassen, intrigeren en de juiste snaar raken. Naast merkidentiteiten en websites maakt hij ook kleurrijke illustratieve prints, veelal in de thematiek van robots en mannen met baarden. Met zijn vrije werk experimenteert hij met analoge druktechnieken en de (on)mogelijkheden.

Gijs Donker

Kunstschilder Gijs Donker (Amstelveen, 1964) studeerde autonome schilderkunst aan de KABK in Den Haag. Naast vrij schilderwerk, waarvan deze beschilderde collage op singlehoesjes een voorbeeld is, schildert hij ook in opdracht. Hierbij richt hij zich met name op portret en landschap. Ook geeft Gijs privé-schilderles. Het werk van Gijs Donker is zowel te koop als te huur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via beeldendekunst@live.nl of 06-15100203.

Kristel van Deursen 

Beeldend kunstenaar Kristel van Deursen (1974) studeerde Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden, een opleiding waarin de mens, psychologie en kunst samenkomen en nog dagelijks een inspiratiebron voor haar vormen. Haar beelden zijn een ode aan het menszijn, waarbij ruimte is voor verdriet, passie, liefde en vooral voor vrijheid. In haar atelier in Nieuwplaatz geeft ze, naast het maken van kunst, boetseerlessen, workshops, Lichtwerksessies en (Sjamanistische) ceremonies.

Lisa de Bree

Goudsmid Lisa de Bree brengt handgemaakte sieraden met haar label Ulu Jewelry. De ontwerpen kenmerken zich door hun minimalistische en avontuurlijke uitstraling en zijn geïnspireerd op de vrije en open surf-lifestyle van Bali. Meer specifiek op die van Uluwatu, een regio in het zuiden van het Indonesische eiland, waar ze bovendien een samenwerking is gestart met lokale goudsmeden. Lisa werkt haar creatieve processen uit in haar atelier in Nieuwplaatz. Hier biedt ze ook haar workshops sieraden maken aan.

Een greep uit onze makers