Terug naar alle makers

Lonia van Vliet

Als professioneel dromer, droomt Lonia over hoe zij kan bijdragen aan een mooiere wereld in de breedste zin van het woord. Ze zet maatschappelijke onderwerpen op de kaart door gebruik te maken van fotografie, tekst en doormiddel van gesprek. Alles rondom communicatie vindt zij reuze interessant.

Lonia heeft als surfster een grote liefde voor de zee. In de periode dat zij op Bonaire woonde, is haar liefde voor de zee en de onderwaterwereld pas echt gevormd. “

Ik heb mij vreselijk verwonderd over de schoonheid van de oceaan, maar tegelijkertijd enorm verbaast over de vervuiling er van.” Deze dagen is ze wekelijks te vinden in de Noordzee met haar board. Ook daar wordt ze geconfronteerd met het grote plasticprobleem. Na het surfen neemt ze altijd wat afval mee. Inmiddels zet ze zich professioneel in als projectleider bij WE ARE NATURE. Samen met andere ondernemers, proberen ze zo veel mogelijk awareness te creëren over de gevolgen van de plastic vervuiling. Zo werken ze samen met acht gemeentes langs de Zuid-Hollandse kust en met wel 80 strandpaviljoens om de vervuiling terug te dringen. Ook verzorgen ze plastic-soep lessen voor het basis onderwijs en organiseren ze clean-up evenementen waarbij ze zoveel mogelijk burgers en instanties proberen te betrekken om een zo’n groot mogelijke impact te maken.

Lonia droomt ondertussen verder van een plasticvrije zee, zodat haar twee kinderen, en de volgende generaties, ook mogen genieten van een mooie en gezonde planeet.

Contact

Mail: lonia@we-are-nature.nl
Web: www.we-are-nature.nl

Een greep uit onze makers